Doi braconieri din Dâmboviţa sunt cercetaţi, după ce au omorât un urs și apoi l-au tranșat

Paznicii de vânătoare din zonă i-au prins, la limita zonei intravilane a comunei, pe cei doi bărbaţi care transportau în maşină leşul animalului.

La vederea vânătorilor, unul dintre bărbaţi a devenit violent şi i-a ameninţat cu un cuţit, fiind alertată de urgență Poliţia Fieni.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au surprins, în comuna Runcu, doi bărbaţi de 39 şi 44 de ani, în timp ce transportau într-un autoturism un urs pe care l-ar fi braconat prin folosirea unei capcane neautorizate.  Animalul decedat a fost preluat de reprezentanţi de la Fondul de vânătoare. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz pentru comiterea infracţiunilor prevăzute de art. 44 şi art. 42 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006”, a precizat IPJ Dâmboviţa.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de acces în fondurile cinegetice sau practicarea vânătorii cu capcane neautorizate şi vânătoarea speciilor de vânat în alte condiţii decât cele ale derogărilor.

Prejudiciul cauzat este în cuantum de 40.000 euro, potrivit specialiştilor.

Lasă un răspuns

Previous post Rata anuală a inflaţiei în zona euro a urcat luna aceasta la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani
Next post Protest cu buturugi în fața Ministerului Mediului