Peste 2.700 de bucureșteni vor rămâne fără loc de muncă, după ce companiile municipale la care lucrează în prezent se vor închide

Nicușor Dan, a anunțat că va stopa activitatea a 14 companii care au creat un prejudiciu de sute de milioane de euro la bugetul local. 

Activitatea va rămâne deschisă în companiile care asigură servicii indispensabile populației, cum ar fi Termoenergetica, potrivit Realitatea Plus.

”Am definitivat procedurile noastre administrative pentru a închide 14 din cele 16 companii pe care urma să le închidem în prima etapă. Rămân doar procedurile juridice să fie desfășurate de către lichidatori și de instanțele de judecată. Din cele 14 companii vor fi disponibilizați 2.700 de oameni. Mulți dintre ei au plecat deja.

Mai sunt patru companii pe care le menținem provizoriu pentru că asigură niște servicii pe care, la un moment dat, o să le trecem în structura municipalității. Este vorba de iluminatul public, întreținerea semafoarelor, activitatea de dezinsecție, dezinfecție și deratizare și de compania imobiliară care are în proprietate blocuril social din Ghencea”, a anunțat Nicușor Dan.

Lasă un răspuns