Protest cu buturugi în fața Ministerului Mediului

A fost protest cu buturugi în fața Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Zeci de activiști le-au cerut autorităților să ia măsuri urgente pentru oprirea exploatărilor forestiere în parcurile naționale.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a coborât din birou și a stat de vorbă cu protestatarii. El le-a reproșat acestora că nu au prezentat și un caz concret, ci doar chestiuni generale.

,,Am venit pentru a-i cere ministrului Tanczos Barna să ia măsuri de urgență pentru interzicerea exploatărilor forestiere în parcurile naționale din România’’, a afirmat unul dintre activiști.

România are 13 parcuri naţionale care sunt în pericol, spun activiștii de mediu. Deși normele internaţionale spun că cel puţin 75% din suprafaţa unui parc ar trebui să fie zonă strictă de protecţie, la noi este exact pe dos: suprafaţa zonelor protejate este de doar 30%.

,,Am adus câteva replici în mărime naturală a copacilor pe care i-am văzut în parcurile naționale. Sunt copaci seculari, de o frumusețe extraordinară, copaci care mor pentru ca cineva să se îmbogățească’’, a explicat Antoniu Bumb, activist de mediu.

Trei hectare de pădure, adică o suprafață cât trei stadioane de fotbal, sunt tăiate ilegal în fiecare oră în România.

https://www.facebook.com/declic.ro/videos/169342475257872/

Lasă un răspuns

Previous post Doi braconieri din Dâmboviţa sunt cercetaţi, după ce au omorât un urs și apoi l-au tranșat
Next post ANSVSA a transmis că a inițiată retragerea de la comercializare a produsului „Pipote de pui 500 G”. Produsul a fost depistat cu Salmonella