ANRE: Pierderile din reţele la nivelul Capitalei sunt aproape duble faţă de nivelul acceptat

Pierderile din reţele în consumul tehnologic la nivelul Capitalei sunt aproape de două ori mai mari decât nivelul acceptat, a declarat miercuri vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Zoltan Nagy-Bege, în Parlament, la comisia de anchetă privind preţurile la energie, transmite Agerpres.

„Din discuţiile purtate cu reprezentanţii Primăriei şi Termoenergetica, înţelegem că problema este că acest bilanţ energetic relevă un nivel normal al pierderilor tehnologice care ar trebui să fie acceptat, dar realitatea ne arată ca pierderile din reţele în consumul tehnologic sunt aproape de două ori mai mari. Am spus că nivelul pierderilor tehnologice de văzut în bilanţ poate fi depăşit şi pot fi aprobate alte cantităţi de pierderi tehnologice în baza unui plan de reducere a acestor pierderi.

Măcar să existe o minimă preocupare la nivelul companiei Termoenergetica. Noi am propus (un plan, n.r.) şi bănuiesc că membrii din Consiliul general sunt suficient de responsabili să se preocupe dacă acest plan există, în momentul în care i se solicită să aprobe un alt nivel al pierderilor tehnologice decât cel prevăzut în bilanţ. Nu este obligaţia nimănui să ne prezinte acest plan nouă”, a menţionat Zoltan Nagy-Bege.

El a subliniat că trebuie aprobat alt nivel al pierderilor dacă se consideră că este necesar.

„Care sunt consecinţele? În momentul în care Consiliul general aprobă tarifele luând în calcul pierderile recomandate în bilanţ, care sunt undeva până în 20%, rezultatul va fi un nivel al tarifelor mai mic”, a susţinut vicepreşedintele ANRE.

Lasă un răspuns

Previous post ANSVSA a transmis că a inițiată retragerea de la comercializare a produsului „Pipote de pui 500 G”. Produsul a fost depistat cu Salmonella
Next post Mihai Daraban, preşedintele (CCIR) susține că sistemul cameral românesc a rămas cel mai subfinanțat sistem cameral din întreg continentul