Mihai Daraban, preşedintele (CCIR) susține că sistemul cameral românesc a rămas cel mai subfinanțat sistem cameral din întreg continentul

În cadrul evenimentului Topul Naţional al Firmelor 2021, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), a tras un semnal de alarmă. Potrivit acestuia, sistemul cameral românesc a rămas, din păcate, cam cel mai subfinanţat sistem cameral din Europa.

În acest context, președintele CCIR susține că Parlamentul şi Guvernul vor trebui să se gândească la o soluţie de finanţare. Totodată, el a subliniat faptul că este nevoie de o ieșire din această paradigmă, găsind soluții adecvate.

„Camera de Comerţ va pregăti un act normativ prin care vrem să ne asumăm ca domeniu privat o complementaritate în ceea ce înseamnă diplomaţie economică. Nu cred că această diplomaţie economică mai poate rămâne exclusiv în sectorul de stat, mai ales că vorbim doar de 816 societăţi cu capital de stat din cele 768.372 care au depus bilanţul, deci o cifră nesemnificativă.

Cred că trebuie ieşit din această paradigmă a proprietăţii de stat, trebuie mers pe virtuţile şi valorile capitalului privat, iar Camera de Comerţ să-şi asume acest rol printr-o finanţare pe care trebuie să o asigure guvernanţii indirect camerelor de comerţ, aşa cum există în toate ţările civilizate. Sistemul cameral românesc, din păcate, a rămas cam cel mai subfinanţat sistem cameral din Europa. De aceea, cred că Guvernul, Parlamentul vor trebui să se gândească la o soluţie de finanţare a acestor Camere de comerţ, care nu au fost înfiinţate de noi, ci de statul român ca exemplu occidental”, a spus acesta.

Lasă un răspuns

Previous post ANRE: Pierderile din reţele la nivelul Capitalei sunt aproape duble faţă de nivelul acceptat
Next post Mihai Neamțu: „Nu vreau să-i cedez statului dreptul de a decide el ce trebuie să fac cu corpul meu