Mihai Neamțu: „Nu vreau să-i cedez statului dreptul de a decide el ce trebuie să fac cu corpul meu

Scriitorul Mihai Neamțu se pronunță ferm împotriva introducerii certificatului verde, afirmând că drepturile naturale ale persoanei nu pot fi cedate statului.

Neamțu a spus că pentru drepturile individuale s-a murit în decembrie 1989 și în alte bătălii pentru libertate.

„Eu n-am văzut niciodată statul ăsta, care primește taxe și impozite de la noi, renunțând la privilegiul de a taxa, de a discrimina.

Odată ce dai statului această putere abuzivă de control asupra populației, sunt foarte puțin dispus de a-i ceda lui Arafat puteri nemăsurate, de a decide el cine iese și cine intră dintr-o clădire.

Cred că dreptul ăsta constituțional pentru care s-a murit la revoluție și pentru care alții au murit în revoluțiile lor, mă refer la revoluția americană sau alte lupte pentru libertate date în Occident, nu trebuie cedat.

Nu ai dreptul tu, birocrat, să decizi unde mă duc sau nu mă duc eu.

Sunt două aspecte: cel medical, care ține de vaccin, de medicamente, de scheme de tratament și cel politic: certificatul este în plan politic. Nu le confund. În plan politic, al libertăților individuale, naturale, nu vreau să cedez statului acest drept de a decide el ce trebuie să fac cu corpul meu”, a declarat Neamțu pentru EVZ.

Scriitorul a declarat că secretarul de stat Raed Arafat are profilul unui tiran și că nu răspunde niciodată pentru nimic în fața cetățenilor.

„Dl Arafat are profilul perfect al tiranului, mult mai mult decât o bunicuță care nu are vaccinul făcut, dar care se teme, ea nu reprezintă un pericol pentru sănătatea mea. Este foarte grav să renunți la niște libertăți doar pentru că cineva invocă, astăzi, securitatea sau siguranța medicală.

Parlamentul este singura instituție din România care a mai rămas în legătură directă cu poporul.

Pe când dl Arafat poate să planeze de la înălțimea elicopterului SMURD și să sfideze orice cetățean pentru că el nu se va întâlni niciodată cu oamenii nemulțumiți de sistemul sănătate, din care el face parte de aproape 30 de ani”, a continuat Neamțu.

Autorul „Vocii libertății” s-a întrebat ce a făcut Guvernul Cîțu cu cele 40 de miliarde de euro împrumutate în ultimii doi ani.

„România s-a împrumutat cu 40 de miliarde de euro în doi ani. Unde s-au dus banii ăștia, în această perioadă?

Domnul Cîțu a cheltuit, în stânga și-n dreapta, sume uriașe împrumutate în numele copiilor și al celor nenăscuți încă”, a explicat Mihai Neamțu.

Reamintim că proiectul legii certificatului verde obligatoriu la locul de muncă a intrat în dezbaterea Camerei Deputaților.

Proiectul inițial a fost respins de către Senat.

Lasă un răspuns

Previous post Mihai Daraban, preşedintele (CCIR) susține că sistemul cameral românesc a rămas cel mai subfinanțat sistem cameral din întreg continentul
Next post O nouă autostradă în România