Digitalizare în instituțiile statului

Connections Consult a semnat un nou contract semnificativ cu Ministerul Justiției pentru implementarea sistemului de management ECRIS, care facilitează accesul la justiție și implementează dosarul electronic, potrivit unui comunicat de presă.

Proiectul, unul din cele mai complexe din ultimii ani în sfera transformării digitale din sectorul public, a fost câștigat de un consorțiu de parteneri al cărui lider este Connections Consult. Suma totală a serviciilor livrate va fi de 39,4 milioane de lei plus TVA, iar valoarea activităților desfășurate individual de Connections Consult va fi de 23.138.159 lei plus TVA.

„Noua arhitectură digitală va contribui semnificativ la creșterea gradului de digitalizare a sistemului judiciar, printre funcționalitățile majore aduse fiind dosarul electronic, ce va permite beneficiarilor o gestiune integral electronică a documentelor din dosare – la nivel de instanțe și parchete”, a declarat Bogdan Florea, fondator și CEO Connections Consult. 

Implementarea noului sistem electronic de management al cauzelor ECRIS V presupune, totodată,  interconectarea cu alte sisteme informatice existente, inclusiv implementarea unui standard unitar al datelor. 

ECRIS Instanțe va fi integrată cu aplicația ECRIS Portal Instanțe, care va deveni componenta cheie pentru digitalizarea sistemului judiciar și va putea fi folosită de persoanele interesate (părțile unui dosar, avocați și alții) în relație cu instanțele, în calitate de punct unic de interacțiune online – depunere de documente online, consultarea online a conținutului unui dosar etc. De asemenea, se va crea un portal similar pentru parchete – ECRIS Portal Parchete.

Termenul estimat pentru livrarea soluției către Ministerul Justiției este iulie 2024. 

Lasă un răspuns

Previous post Flavia, o tânără de 17 ani din Alba Iulia a murit subit la o sală de fitness
Next post Serbia a plafonat prețurile la produse de bază și derivatele din petrol