Ciolacu, despre proiectul privind pensiile speciale adoptat de Senat: Toate modificările sunt unele corecte, legitime şi de bun simţ. Nu ar trebui să mai existe nicio problemă

Marcel Ciolacu a declarat că iniţiativa legislativă privind pensiilor speciale adoptată, miercuri, de către Senat conţine amendamente „corecte, legitime şi de bun simţ”, care nu ar mai trebui să ridice probleme în ceea ce priveşte constituţionalitatea proiectul de act normativ.

„Urmează săptămâna viitoare să fie trecute prin Camera Deputaţilor. Am şi avut discuţia cu domnul preşedinte Simonis (preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor – n.r.), ca şi urgenţă legislativă. Este posibil să fie din nou atacată. Trăim în democraţie şi într-un stat de drept. Din punctul meu de vedere, în acest moment, nu ar trebui să mai existe nicio problemă. Toate modificările sunt unele corecte, legitime şi de bun simţ”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Acesta a aproximat că proiectul de lege privind pensiile generale va trece prin Parlament până la finalul acestui an.

Senatul a adoptat, miercuri, cu 89 de voturi „pentru”, 16 „împotrivă” şi o abţinere, modificările la proiectul de lege privind pensiile de serviciu, pentru punerea actului normativ în acord cu decizia Curţii Constituţionale, după ce iniţiatva legilativă a fost respinsă de către judecătorii constituţionali.

Senatul este primul for sesizat pe proiectul de lege, Camera Deputaţilor fiind decizională.

Biroului permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, ca raportul comisiilor de constituionalitate, buget şi muncă ale Camerei să emită raportul pe proiectul privind pensiile speciale până luni, ora 14.00.

Iniţiativa legislativă va intra la vot final tot în plenul de luni, ora 17.00, a mai hotărât conducerea Camerei.

Lasă un răspuns

Previous post Compania italiană General Membrane construiește o nouă fabrică în Buzău
Next post Iohannis, despre ajutorul militar oferit Ucrainei: Detalii despre aceste chestiuni nu dăm